Verkoop uw diamanten, krijg de beste prijs

Een diamant heeft geen intrinsieke waarde. In tegenstelling tot goud dat een waarde heeft als een wereldwijd verhandelde grondstof, met een bijna valuta-achtige status, voornamelijk gedurende een economische crisis. Een diamant is echter waard wat iemand bereid is ervoor te betalen wetende dat de diamantprijzen enorm kunnen variëren volgens een breed gamma aan factoren.

Voor grotere diamanten met hun gekende reeks van kenmerken is er een vrij transparante mondiale groothandelsmarkt. Binnen een relatief klein bereik, is het gemakkelijk te berekenen op basis van de kenmerken van de diamant, namelijk de bekende 4 C's (karaatgewicht, kleur, helderheid en cut), maar ook op basis van secundaire kenmerken zoals fluoresentie, de positie van de inclusies, de kleurtint enzovoorts alsmede tertiaire kenmerken die niet allemaal terug te vinden zijn op het vermeldingsverslag van het certificaat van de diamant in kwestie. LD Gems koopt en verkoopt diamanten in de wholesale-markt, het is dan ook vanzelfsprekend dat de prijs van diamanten in deze markt altijd minder is dan de verkoopprijs. De groothandelsmarkt is over het algemeen ook op een (soms aanzienlijke) korting gebaseerd op veel van de gepubliceerde industriële diamantprijslijsten, zoals daar is de Rapaport Diamond Report, die iedere week wordt uitgegeven. Externe factoren hebben vaak een invloed hebben op hoe snel de prijzen zullen veranderen. Diamanten in een eerder mid-range gebalanceerde kleur en helderheid (bijvoorbeeld gaande van F tot J-kleur en in een helderheid van VS1 tot SI2) zijn erg populair bij klanten en zullen eerder stabiel blijven in de markt in tegenstelling tot de fluctuerende en onevenwichtige in zeer hoge of uitererst lage kwaliteitsstenen.

Verkoop uw diamanten

Ontvang meteen betaling
Met ons hoofdkantoor op de Hoveniersstraat in Antwerpen, het regionale kantoor in Mumbai en kopers verspreid over heel Europa streven we ernaar de best mogelijke prijzen en diensten te bieden aan alle klanten met ons netwerk van professionale contacten.

Gecertifiëerde diamanten

Krijg de beste waarde voor uw stenen
LD Gems werkt in teamverband samen met professionele contacten over heel Europa. Wij bieden een eenvoudige, snelle doch uiterst betrouwbare service naar wens om de waarde van de diamant bij haar klanten te maximalise. Wij betalen u de beste marktprijs.

Stel een vraag

Maak een afspraak met ons
Heeft u een vraag over de verkoop van uw diamanten of als u wenst diamanten te kopen van ons, aarzel dan niet om ons te bellen of gebruik te maken van ons contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
Bel ons op: +32 (0) 475 60 23 01
Dutch