Diamanten die we kopen

LD Gems heeft een groot netwerk ontwikkeld voor de diamanten die het koopt. We sorteren de diamanten volgens grootte, kleur en helderheid voor de verdere verkoop aan de mondiale markt. Deze manier van werken met een opdeling van verschillende assortimenten is noodzakelijk voor de fabrikanten zodoende dat we betere prijzen bedingen opdat de opbrengt stijgt. We geven deze prijsvoordelen door aan de klanten waarvan we kopen dat betekent dat je een aantal van de mooiste prijzen in de industrie kan bereiken bijn LD Gems. We kunnen direct een aanbod done om uw diamant(en) te kopen en verzerkeren dezelfde dag nog de betaling, dit ongeacht de grootte of het totaalbedrag van de diamant(en).

Melee Diamant kopers

Bent u in het bezit van eerder kleine diamanten, bekend als melee gaande van diamanten die uit juwelen zijn verwijderd en dergeljke,stenen ter grootte van maiximumt 0.2ct dan kan dit dienen om verder gerecycleerd te worden. Goudaankopers, Goudsmeden, juweliers, panjeshuizen komen hier vaak mee in aanmerking.

LD Gems koopt iedere maand 20 tot 30.000 karaat melee in de VS, Europa en Azië. We zijn da nook erg ervaren en betrouwbaar in onze handelswijze. Wij kopen rechtstreeks in de mondiale groothandelsmarkt zonder tussenpersoon en zijn een van 's werelds toonaangevende gerecycleerde diamantkopers. Onze sterke positie in de markt zorgt ervoor dat we de eindklant de beste marktprijs kunnen bieden.

We gaan dan erg consistente en professioneel te werk. We prijzen maandelijks de melee prijzen aan naar onze kopers toe. Als u melee diamanten wilt verkopen kan u dat via een verzoek doen per e-mail op info@ldgems.be of telefonisch via +32 488 413 229 zodat u één van onze medewerkers aan de lijn krijgt die u voorzien van een woordje uitleg en verder al uw vragen beantwoorden. Wanneer alles duidelijk is kan er een afspraak gemaakt worden zodat we één van onze experts kunnen sturen.

Verkoop Punters

0.2ct naar 0.49ct: LD Gems koopt punters van 0.20 ct ( 20 punten) tot een 0.50 ct ( halve karat) in alle vormen, cuts, kleuren en helderheden. We doen een doorlichting van deze stenen door het splitsen per grootte in groepen van 0,20-0,29 karaat, 0,30-0,39 karaat, en 0,40-0,49 karaat en voor grote volumes genereren we prijzen per karaat voor elke grootte van diamantengroep. Voor zeer hoge kwaliteitsstenen in deze categorieën hanteren we dan weer kwaliteit en prijs elk afzonderlijk, maar punters worden over het algemeen behandeld in partijen en bijgevolg dusdanig ingedeeld en gewaardeerd.

Grote stenen

Diamanten van een half karaat en hoger, tenzij de kwaliteit van de steen zeer laag is en bijgevold de partijen van diamanten in deze klasse worden verkocht als low-grade partijen wordt dezelfde manier gehanteerd als voor punters. De grotere diamanten worden gesorteerd en gewaardeerd door een expert van LD Gems. Onze getrainde experts zal dan steen per steen sorteren en waarderen volgend de GIA-normen op basis van de marktprijs, die algemeen verwijst naar de Rapaport Diamond Report, wekelijks gepubliceerd. Hoe groter dat de steen wordt, zoveel te langer zal het duren om de steen te schatten naar waarde.. Diamanten groter dan 3 karaat eisen bijgevolg erg veel tijd en het is da nook steeds aangewezen om een tweede mening te vragen, dit kan intern nog op dezelfde dag.

Diamantjuwelen

Pandjeshuishouders, goudkopers, goudsmeden en juweliers vormen het grootse deel van ons klantenbestand waarvan we grote hoeveelheden diamanten die zich nog steeds in de juwelen bevinden. Wij ontvangen dan ook wekelijks verlovingsringen, hangers met diamanten, eeuwigheidsringen gezet met diamanten in alle vormen, maten en kwaliteiten. We hebben de infrastructuur en kennis om de waarde van grote hoeveelheden sierraden te verwerken van de verwijdering van de diamanten voor recyclagedoeleinden. We hebben sterke relaties met bedrijven over de hele wereld die diamanten in bulksierraden kopen en de reguliere verwerking hiervan garanderen.

Verkoop uw diamanten

Ontvang meteen betaling
Met ons hoofdkantoor op de Hoveniersstraat in Antwerpen, het regionale kantoor in Mumbai en kopers verspreid over heel Europa streven we ernaar de best mogelijke prijzen en diensten te bieden aan alle klanten met ons netwerk van professionale contacten.

Gecertifiëerde diamanten

Krijg de beste waarde voor uw stenen
LD Gems werkt in teamverband samen met professionele contacten over heel Europa. Wij bieden een eenvoudige, snelle doch uiterst betrouwbare service naar wens om de waarde van de diamant bij haar klanten te maximalise. Wij betalen u de beste marktprijs.

Stel een vraag

Maak een afspraak met ons
Heeft u een vraag over de verkoop van uw diamanten of als u wenst diamanten te kopen van ons, aarzel dan niet om ons te bellen of gebruik te maken van ons contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
Bel ons op: +32 (0) 475 60 23 01
Dutch